Activiteiten

Quintessence organiseert de volgende activiteiten binnen de tai chi chuan

Trainingen:
Dit zijn tai chi chuan lessen op wekelijkse basis. Deze lessen volgen de schoolvakanties. In de maanden juli en augustus is er geen les.
Ook leerlingen van Quintessence die inmiddels les zijn gaan geven staan op de lijst, Deze mensen hebben jaren ervaring en trainen nog steeds bij Quintessence.
Tevens vervangen zij Ellen bij afwezigheid
De site ordent de trainingen op de aanvangsdata. Als men bovenaan klikt op plaats krijg je een overzicht van alle lessen in de betreffende plaats. Alles wat onderstreept is geeft extra informatie in de betreffend kolom.

4e Niveau Traiining
Deze training is uitsluitend toegankelijk op uitnodiging en is bedoeld voor diegene die intensief met taiji bezig willen zijn. Men moet de gehele korte vorm beheersen en een basis hebben  in de lange vorm en de fixed patern pushing hands.

Workshops:
Deze vinden een paar maal per jaar plaats en vormen een verdieping op de reguliere training. Deze trainingen duren 4 – 6 uur.

Internationale Workshops
Twee keer per jaar organiseert Quintessence een internationale training in samenwerking met Assophare uit Parijs.
Het eerste weekend van maart is er een internationale training in Wattignies ( vlak bij Lille) Zowel vanuit Parijs als vanuit Nederland is dit ongeveer 2 1/2 uur reizen.
We trainen 5 uur per dag. In de avond verwachten wij van de deelnemers zelf oefenen en advies vragen bij de aanwezige docenten. Elke zomer is er een training van een week, om het jaar, in Parijs of in Utrecht. Voor de deelnemers proberen wij bij onze studenten een voordelig onderkomen te vinden.
Ook workshops die door andere oudere studenten van Patrick Kelly worden georganiseerd worden hier vermeld als Ellen gastdocent is

Bedrijfs trainingen
Bedrijfs training kunnen een incidenteel karakter hebben of een doorlopende training betreffen, bij voorbeeld een wekelijkse training tijdens de lunch pauze.
Incidentele trainingen kunnen als onderwerp hebben: In de stress, uit de stress. De kracht van ontspanning, Grond onder je voeten. Organisatie veranderingen. Balans tussen privé en werk.

Workshops Patrick Kelly
PatrickKelly150Onder bepaalde voorwaarden kunnen deelnemers aan de trainingen van Quintessence deelnemen aan de trainingen van Patrick Kelly. Van de 8 daagse seminars zijn de eerste 4 dagen open voor diegene die de lange vorm en de fixed patern pushing hands kennen en die minimaal 7 jaar taiji beoefenen. De laatste 4 dagen zijn mini euro seminars en zijn toegankelijk voor diegenen die al een euroseminar hebben bijgewoond. De euroseminars zijn vanaf januari 2012 niet meer toegankelijk voor de leerlingen van de leerlingen van Patrick. Alle deelnemers moeten Spiritual Reality hebben gelezen zodat men begrijpt dat Patrick les geeft met de intentie van een innerlijke evolutie en niet het uiterlijke verzamelen. De kleinere weekend workshops van Patrick Kelly zullen geleidelijk aan verdwijnen maar zijn in principe open. Diegene die een training met Patrick overwegen moeten eerst contact met Ellen opnemen

Overigen
Dit zijn activiteiten die niet door Quintessence worden georganiseerd maar die ik voor het taiji inzicht van de cursisten de moeite waard vind en waar ik mijn medewerking aan verleen.